Rakouská kuchyně
Ceny v restauraci
Příklad cen v průměrné restauraci:
snídaně 4 - 7,5 Euro
oběd 8,5 - 13 Euro
večeře 11 - 16 Euro .
V Rakousku mají mnoho výborných specialit - vídeňský řízek, Sachrův dort, jablečný štrůdl atd. Každý region má svoje speciality, např. Mozartovy koule v Salzburgu apod.
Pivo a víno si vyrábějí Rakušané povětšinou sami.
Alkohol se smí podávat osobám nad 18 let, mladší osoby mohou do baru jen v doprovodu dospělé osoby, ale alkohol jim prodán není.
Nejznámější Rakouské speciality:
Wiener Schnitzel (vídeňský řízek)
patří mezi nejznámější a nejtradičnější rakouské masové pokrmy
Jedná se o osmažený tenký telecí plátek v trojobalu, který někdy bývá podáván také s volským okem. Ve Vídni se Schnitzel servíruje na zvláštní talíř, neboť je tak velký, že se příloha k němu již nevejde.
Tyrolské knedlíky
Tiroler Knödel jsou knedlíky z uzeného masa, slaniny a vajec.
Tiroler Knödel jsou knedlíky z uzeného masa, slaniny a vajec.
Spätzle
Těstovinové halušky se sýrem nebo zelím. Ať už jsou s jakoukoliv příchutí, vždy je na nich bohatá porce dozlatova osmažené cibulky.